Un laborator pentru ambalaje flexibile INTRAMA

Printre prioritățile principale ale INTRAMA se numără auto-îmbunătățirea continuă și garantarea unei producții constante de înaltă calitate.

Pentru a controla calitatea producției sale și a efectua o activitate de dezvoltare regulată, compania a investit în laboratorul său pentru analiza ambalajelor flexibile. Laboratorul a fost echipat cu o tehnologie de vârf și software specializat, care permite o cercetare detaliată a materialului de ambalare.

 

Datorită laboratorului său INTRAMA:
  • Exercită controlul și monitorizează producția prin teste și analize zilnice.
  •  Analizează și dezvoltă în continuare activitățile companiei în domeniul ambalajelor flexibile. Informații despre modul în care fiecare polimer nou influențează caracteristicile și proprietățile filmului multistrat sunt extrase, analizate și arhivate. Sunt dezvoltate noi rețete care asigură o mai bună calitate și optimizarea procesului de producție.

 

Unele dintre analizele efectuate la laboratorul INTRAMA sunt:
  • O măsurare precisă a grosimii filmului și un calcul matematic al deviației standard a grosimii filmului (sigma - σ).Valorile măsurate sunt notate în specificațiile tehnice ale filmului. Astfel, INTRAMA garantează o conformare deplină între condiția actuală a filmului și cea care a fost menționată în documentația sa tehnică. 

 

  • Măsurarea coeficientului de frecare statică și dinamică.Analiza se face printr-un standard ASTM D 1894 -14. Oferă companiei INTRAMA un mare avantaj al controlului coeficientului de frecare la nevoile individuale ale fiecărui client. Diferitele tehnologii de ambalare, precum și diferitele materiale în contact direct, au cerințe diferite față de acest coeficient. În unele cazuri, este necesar ca filmul să aibă un coeficient ridicat de frecare pentru a evita alunecarea, în altele - doar efectul opus și valori scăzute ale coeficienților sunt necesare. Diferite suprafețe sunt analizate la laboratorul INTRAMA, cum ar fi: PE la metal; PE la PE; PA la PE; PA la PA și altele. Coeficientul de frecare este un indicator-cheie în producția de filme pentru ambalarea pe mașini de tip flow-pack din cauza vitezei ridicate a procesului de ambalare. Filmul pentru flow-pack ar trebui să alunece cu ușurință în contact cu metalul sau alt material, adică ar trebui să aibă un coeficient de frecare redus, astfel încât să se obțină un ambalaj de înaltă calitate fără probleme.

 

  • Analiza structurii și distribuția polimerilor în filmele multistrat. 

    Se aplică o metodă combinată de analiză. Aceasta include utilizarea unui microtome histologic și a unui microscop polarizant + software specializat. INTRAMA controlează și asigură distribuirea polimerilor în rețetele pre-dezvoltate prin această analiză. Astfel, calitatea și proprietățile necesare ale filmului furnizat sunt constante.

    Este necesară pregătirea preliminară a eșantionului pentru o analiză mai bună. Grosimea probei analizate nu trebuie să depășească 10μm. Numai atunci lumina polarizată oferă o claritate maximă și o imagine de calitate. Această analiză reprezintă o parte importantă a "toolbox"-ului INTRAMA, prin care se examinează ambalajele diferiților furnizori. În acest fel, compania este pe deplin conștientă de ultimele tendințe din industrie și structura materialelor de ambalare de pe piață.   

  • Analiza proprietatilor fizico - mecanice ale filmelor multistrat. Aceasta este o analiză pentru definirea rezistenței, a elasticității filmului și a punctului de rupere. Rezultatele sunt notate în documentația tehnică.Ca urmare a cercetărilor, analizelor și testelor de zi cu zi, INTRAMA furnizează filme de înaltă calitate, în deplină conformitate cu indicatorii menționați în documentația tehnică. Astfel, fiecare producător, care folosește filme INTRAMA pentru ambalare, poate fi sigur că produsul său a fost protejat la maxim și ambalat în conformitate cu toate legile naționale și europene.