INTRAMA – cu grijă de natură pentru un viitor mai bun

În producția sa de etichete, INTRAMA folosește hârtie obținută din păduri în conformitate cu sistemul de certificare forestieră FSC. 

INTRAMA sprijină fără rezerve lupta împotriva defrișărilor și participă la conservarea și dezvoltarea durabilă a pădurilor din lume.  De aceea, în producerea etichetelor noastre folosim hârtie obținută din lemn cu certificare FSC. Acesta este un standard global care asigură gestionarea pădurilor responsabilă la nivel mondial. 

Sistemul de certificare forestieră FSC a fost creat de Consiliul Administrației Forestiere (Forest Stewardship Council – FSC ). Este primul sistem independent de etichetare la nivel mondial pentru produsele forestiere. FSC garantează un echilibru între interesele ecologice, sociale și economice.  Sistemul își propune să ofere și să promoveze administrarea forestieră rentabilă, respectând standardele sociale și drepturile populației locale, protejând în același timp mediul înconjurător. 

 

FSC garantează protecția:

-          zonelor de captare a apei și a curenților de râu;

-          speciilor și ecosistemelor vulnerabile și pe cale de dispariție;

-          culturii și a mijloacelor de trai ale populației locale;

-          drepturilor lucrătorilor forestieri;

 

FSC nu permite:

-          utilizarea pesticidelor periculoase;

-          cultivarea OMG-urilor în păduri;

-          transformarea pădurilor naturale în culturi forestiere;

-          defrișarea (de exemplu, defrișarea pentru a crea un site de construcții sau a face o pistă de schi). 

 

Certificarea FSC se aplică în 80 de țări de pe 5 continente.

 

INTRAMA invită toți clienții și partenerii săi să utilizeze produse din lemn certificate în producția lor industrială. Deci, toate împreună, vom contribui la reducerea distrugerii pădurii globale.