Politica de dezvoltare durabilă

Angajament

INTRAMA se străduiește constant să urmărească și să promoveze introducerea unor bune practici de sustenabilitate, să reducă amprenta de mediu a activităților sale și să-i ajute pe clienții săi să facă același lucru.        

Angajamentul nostru, încorporat în cultura corporativă a companiei și bazat pe principiile dezvoltării durabile, este inclus în toate deciziile economice, de mediu și sociale.    

 

Responsabilitate

Ca o companie care oferă soluții complexe pentru industria alimentară și cel mai mare producător de ambalaje de barieră multistrat în Bulgaria, INTRAMA se referă în mod responsabil față de dezvoltarea durabilă pe termen lung.

Din furnizarea de materii prime pe toată durata procesului de producție, INTRAMA monitorizează îndeaproape dezvoltarea durabilă și protecția mediului. Lucrăm cu furnizori certificați care respectă politicile și principiile noastre.

În industria de etichetare, INTRAMA folosește hârtie obținută din păduri în conformitate cu sistemul de certificare forestieră FSC, care garantează un echilibru între aspectele ecologice, sociale și economice.

În producția de filme cu barieră multistrat și plicuri de vid, încorporăm materialul primar cel mai avansat din punct de vedere tehnologic, ceea ce ne permite să producem ambalaje flexibile de înaltă calitate, cu o amprentă ecologică mai mică.  

Noua fabrică de producere și imprimare a ambalajelor flexibile a INTRAMA este una dintre cele mai avansate din Balcani, încorporând echipamente tehnologice de ultimă generație și sisteme ecologice moderne pentru a maximiza eficiența și a minimiza resursele utilizate..

Responsabilitatea INTRAMA este, de asemenea, orientată către comunitate. Pe lângă crearea de locuri de muncă, eforturile INTRAMA față de societate includ participarea la inițiative caritabile, sprijinirea activităților culturale, sponsorizarea cluburilor sportive pentru copii și multe altele.

 

Abordarea CSSN în ceea ce privește responsabilitatea

Totul se reduce la convingerea noastră că a fi o companie responsabilă înseamnă a face bine Clienților, Statului, Societății și Naturii.

 

Programul de sustenabilitate al INTRAMA: REDUCE FOR A BETTER PLANET USE

 

                                                                                                 

Pentru a ajuta clienții noștri să reducă amprenta de mediu a procesului de ambalare, INTRAMA a dezvoltat un program de sustenabilitate “REDUCE FOR A BETTER PLANET USE”  

Programul este rezultatul unui studiu atent al tendințelor pieței, al nevoilor clienților și al impactului factorilor politici, economici, socio-culturali, tehnologici, legali și de mediu.                   

Ca parte a inițiativei globale SAVE FOOD care vizează evitarea risipei de alimente, obiectivul pe termen lung al programului de sustenabilitate al INTRAMA este de a crește durata de valabilitate a unui produs ambalat cu o amprentă minimă asupra mediului.

Pe termen scurt, programul „Reduce for a better planet use” este de a sprijini clienții INTRAMA să construiască un portofoliu de produse mai durabil și competitiv în contextul obiectivelor stabilite în strategia de economie circulară și de gestionare a deșeurilor din UE.   

Procesul de dezvoltare a instrumentelor necesare trece printr-o serie de etape. Rezultatul este cea mai subțire folie din lume, de înaltă barieră și anti-ceață, laminată cu 11 straturi pentru împachetarea cu mașini de ambalat la caserolă și de tip flow pack.   

Folia super subțire de 35 µm a companiei INTRAMA este potrivită pentru o varietate de tehnologii de ambalare și pentru toate produsele alimentare care necesită un ambalaj de barieră.

Rezultatul implementării cu succes a programului a fost măsurat economic, ecologic și social. Prin implementarea setului de instrumente dezvoltat în scopul programului, clienții companiei INTRAMA, pe de o parte, realizează un proces de ambalare rentabil cu amprenta redusă a mediului, iar pe de altă parte, garantează o durată de valabilitate uniformă pentru produsele lor.

 

Vezi aici programul de sustenabilitate

Programul în sine este un ghid cuprinzător, dar și un motor pentru discuții pentru încurajarea viitoarei dezvoltări durabile.

 

La INTRAMA suntem de acord cu afirmația că: „Nu moștenim Pământul de la strămoșii noștri, ci îl împrumutăm de la moștenitorii noștri“.