O metodă inovatoare pentru termoformare controlată INTRAMA TF Control

Inovație. Clarviziune. Patimă. 

Noi de la INTRAMA suntem dedicați ambalării produselor alimentare de peste 25 de ani. Ne gândim mereu la viitor și dezvoltăm noi soluții, inovații și tehnologii pentru a face procesul de ambalare să fie cât mai eficient, de calitate și rentabil. La INTRAMA, ne străduim în permanență să urmăm și să promovăm introducerea unor bune practici de sustenabilitate, să reducem amprenta de mediu a operațiunilor noastre și să ajutăm clienții să facă același lucru.     

Inovația este în centrul activității noastre și nu este un accident, ci rezultatul obiectivului nostru fundamental pentru companie - îmbunătățirea continuă a produselor și soluțiilor noastre în vederea perfecționării procesului de ambalare. La INTRAMA, nu introducem inovatii ca scop în sine, doar de dragul inovației. Lucrăm îndeaproape cu clienții noștri astfel încât să putem înțelege de ce au nevoie cu adevărat, ce probleme au și ce provocări trebuie să depășească. Îi ascultăm, cooperăm cu ei și le oferim soluțiile de care au nevoie cu adevărat în producția lor. Toate noile noastre produse sunt testate pentru prima dată într-un mediu real de producție a clienților înainte de a fi disponibile pe scară largă.

Pasiunea noastră pentru inovație, urmărirea dezvoltării și cunoașterea detaliată a procesului de termoformare au făcut posibilă dezvoltarea noastră cea mai recentă, încorporată în linia noastră de termoformare INTRAMA Accent: 

 

O metodă inovatoare pentru termoformare controlată INTRAMA TF Control

În procesul de termoformare prin modulul inovativ INTRAMA TF Control, filmul inferior este luat din partea de jos a matricei de formare și este format pe în toată adâncimea de retragere. Această metodă asigură că filmul este tras mai uniform de-a lungul pereților ambalajului, fără subțierea excesivă și ruperea în colțuri. Datorită acestui fapt, chiar și la o formare adanca, este posibil să lucrați cu filme inferioare mai subțiri. Astfel, pe de o parte, risipa de produse și filme este redusă datorită ambalării necorespunzătoare, iar pe de altă parte, amprenta de mediu a procesului de ambalare este redusă. Toate acestea sunt completate perfect de efectul economic benefic de trecerea de la un film mai gros și mai scump la un film mai subțire și mai rentabil. 

Cu metoda inovatoare de termoformare INTRAMA TF Control, adâncimea filmului este determinată de sistemul de senzori. Tăierea și aruncarea filmului, introducerea și îndepărtarea inserțiilor în secțiunea de modelare sunt lucruri trecute! Reglarea adâncimii de formare de la 15 mm la 100 mm în pași de 5 mm se face prin panoul de control al mașinii. Orice adâncime dorită poate fi stocată în program ca rețetă gata pregătită care ajustează automat adâncimea de formare la selectarea ulterioară. 

Modificarea instrumentului de format este extrem de rapidă și ușoară. Este asigurat un acces convenabil la secțiunea de formare inferioară, din care se poate îndepărta întregul pachet de formare pentru formatul dat și se poate introduce unul nou.

Sistemul de termoformare controlată INTRAMA TF Control oferă două moduri de operare: o formare sau descărcare standard a filmul inferior cu setare automată a adâncimii și metoda inovatoare de termoformare INTRAMA de-a lungul întregii adâncimi de extindere.

 

Avantaje:
  • Protecție sporita a produsului datorită modul de extindere mai uniform al filmului pe pereții și colțurile ambalajului;
  • Reducerea pierderilor in procesul de producției;
  • Oprirea descărcării de film și produse alimentare;
  • Modificarea adâncimii de formare a pachetului prin intermediul telecomenzii mașinii cu valorile dorite stocate - rapid, ușor și convenabil;
  • Capacitate de ambalare cu filme de până la 20% mai subțiri. Acest lucru este posibil chiar și cu adancime mai mare;
  • Reducerea amprentei de mediu din activitatea de ambalare;
  • Impactul economic benefic al tuturor acestora este un indicator sigur și permanent.